מאמרים

העיקר הכוונה

יט אדר | 13.03.2012

העיקר הכוונה! האומנם?

שאלה: "אנחנו על-סף אירוסין,  אך לצערי, שמתי לב שאני מתכננת ומתכוונת לשמח את בן זוגי לעתיד, אך הוא אינו יודע להעריך זאת, וזה גורם לי להרהורים על טיב הקשר ביננו. מה לעשות?"  

תשובה: את נמצאת בתקופה של התלהבות ורצון להיות מחוזרת,  וכשזה לא קורה עולים  הספקות. יצר הרע נהנה מהבלבול וחוסר היציבות, כי זו קרקע בטוחה בשבילו להרס הקיים. לכן לפני שאת מסיקה מסקנות לא נכונות, עצרי.

רבות דובר אודות הכוונה.  לפעמים אנו מתכוונים למשהו מסויים והוא לא מצליח, ולפעמים אנו מתכוונים למשהו שהוא לא הדבר הנכון. ההלכה מלמדת אותנו את חשיבותה של הכוונה. לדוגמא חז"ל אומרים "תפילה ללא כוונה כגוף ללא נשמה". לגבי קרבן מנחה בבית המקדש נאמר "אחד המרבה ואחד הממעיט, ובלבד שיכוון ליבו לשמים". וכך גם במצוות רבות.

 מאידך, למלך הכוזרי נאמר בחלום "כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים" ועל-כן הוא מתחיל לחפש את המעשה הרצוי, והוא פונה לפילוסוף ולדתות השונות מתוך מחשבה שיש מעשה רצוי לפני ה'. אף רבי נחמן פונה לתלמידיו ואומר להם "נכון אתם אנשים טובים אך לא לזאת הייתהכוונתי. רציתי שתהיו כחיות הנוהמות ביער לילות שלמים...." רבי נחמן אומר חשובה ליהעשייה ולא רק היותכם "אנשים טובים". אם כן מה יותר חשוב הכוונה או המעשה?

 בזוגיות כמו בכל תחום בחיים, לפעמים באמת הכוונה מספיקה. לא קנית מתנה לבעלך, אך זכרת שיש  לו יום הולדת ורק כתבת לו משהו, אז הכוונה מספיקה .לעומת זאת , אםהתכוונת לאחל לו יום הולדת שמח ולא איחלת הכוונה כמובן אינה מועילה . הצד השני מצפה ורוצה לקבל יחס מסויים, מתנה אחרת או התנהגות שונה, וכשהוא לא מקבל את זה ישנה אכזבה, שמובילה בסופו של דבר לחיכוכים מיותרים ביניכם.

לפני שאת נגשת לשמח את בן זוגך לעתיד, בדקי את עצמך תחילה. עליך לחשוב מה הדברהאמיתי שישמח אותו. אל תתמקדי באינטרסים שלך אלא תתמקדי בו . לדוגמא: אל תקני לו מתנה מתוך מגמה שהיא תשמש גם אותך, כגון ספר, דיסק, אוכל  שגם את אוהבת, אלא חשבי רק מה הוא אוהב. בדקי האם מעשיך אינם "גדולים עליו" והוא זקוק לפשטות. את מכינה לו מסיבת הפתעה, והוא בכלל רוצה לציין את יום הולדתו בשקט ובצנעה. וכן הלאה

את בתחילת העבודה. שהרי זוגיות מוצלחת תלויה בעבודה קשה, במיוחד בשנים הראשונות. המפתח להצלחה הוא התקשורת  בניכם. מכיוון שגברים פחות רגישים ומתרגשים מאיתנו הנשים, יכול להיות שאין הוא מתרגש ממעשיך, כמו שאת היית מתרגשת. שתפי אותו. יכול להיות שתגלי, שלמרות שהוא מגיב כך, אין זה אומר שהוא לא מעריך את מה שעשית עבורו, אלא אולי הוא לא יודע איך לבטא זאת. אינך יודעת מה הוא חושב. הכנת לו מאכל שאינו אוהב, והוא, כדי לא להעליבך, שותק, ואת מפרשת זאת כחוסר הערכה למעשייך. חשוב לשתף אותו בתחושותיך, בכך שטרחת וחשבת עליו, והתאכזבת מתגובתו.

תהיי חכמה! אל תבואי מעמדה של תוכחה, אלא אמרי מילה טובה. תוכחה יכולה לסגור דלת שיהיה קשה לפותחה בשנית. אם את רוצה להפתיע ולשמח אותו, את יכולה להשתמש בדיבור עקיף על-מנת לגלות מהם רצונותיו האמיתיים של בן זוגך, וכך להפתיע אותו בדיוק במקום שמתאים לו. אני מבטיחה לך שהתגובה שלו תהיה ספונטנית וחיובית, הרבה מעבר למה שציפית

זכרי אין צורך לבדוק כל הזמן את  האהבה וההערכה של הצד השני. בינתיים תבקשי מה' שיוביל אותך ושיתן לך את החכמה והתבונה להגיע אליו.

שנשמע בשורות טובות .

שירלי והל מאמנת אישית לחשיבה אחרת.

מציאת זוגיות והעצמה אישית

 whshirley@gmail.com054-5757469

מאמרים אחרים

טיפים לליל הסדר

4 טיפים לעבור את ליל הסדר בצורה הטובה ביותר

טיפול גופני נפשי בטראומה מינית

מהי טראומה מינית, מהם סימפטומים אופיינים לטראומה וכיצד בעזרת טיפול גופני נפשי ניתן לסייע במקום שהמילים נגמרות והגוף מתחיל

פעוטות = לא מנומסים

המאמר מציף את הקושי של פעוטות לשתף קשיים, ונותן פתרונות מעשיים להורים כיצד לעזור ולהקל על ילדם בהתמודדות עם הסתגלות קושי ופחד.

תחושותיהם וחוויותיהם של ילדים לנוכח הגירושין של הוריהם.

הליך גישור בגירושין מצמצם פגיעה בילדים

תפקידים במשפחה

תפקידים במשפחה

קשה לי להחליט..

קשה לי להחליט.. מאמר הנותן מענה למתקשים בקבלת החלטות (לבנות הנעורים)

משדרת בטחון

משדרת בטחון.. בנושא: בטחון עצמי (לבנות הנעורים)

מה זה קאוצ'ינג

תמונת חיי.. מה זה קאוצ'ינג? הסבר

לשנות הרגש

לשנות הרגש.. להשתלט על הרגשות שלנו.. (לבנות הנעורים)

פסיכולגית הצבעים

פסיכלוגית הצבעים

סדנת העבודה

סדנת העבודה של ביירון קייטי

שלבים בקשר הזוגי

שלבים בקשר הזוגי

אווירה משפחתית

כולנו מחפשים שלווה, האם אפשר להגיע לאווירה שלווה בבית? במה זה תלוי.

ניהול עסק עצמאי מול רשויות המס

עצמאי העונה על אחת משלושת התנאים הנ"ל נקרא עצמאי שאינו עונה להגדרה הוא מחויב בדמי ביטוח מופחתים אך מאידך אינו זכאי לגמלאות כגון: פגיעה בעבודה ודמי לידה.

ביטוח

למה צריך ביטוח אחריות מקצועית ? מרבית הלקוחות כיום הם בעלי תודעה צרכנית מפותחת העומדים על זכותם לקבל שירות מקצועי ואיכותי כנדרש בשוק תחרותי ואינם מהססים להגיש תביעה כנגד בעל המקצוע החופשי, אם לדעתם נגרם להם נזק על ידו.

מיכל אמיר

אחת התופעות השכיחות ביותר במשפחה המודרנית היא הצבת גבולות לילדים. או נכון יותר חוסר גבולות. הסמכות ההורית שהייתה נהוגה בעבר במשפחה המסורתית אבדה לה והורים רבים מוצאים את נעים בין סמכות יתר להיעדר סמכות.

אין אדם רואה את העולם אלא במשקפי עצמו

הבה נשזור את פרטי חיינו ונראה כיצד האתמול קשור ואף מייצר את המחר,כיצד חוויות מן העבר הרחוק מולידות בנו התנהגויות כאו ועכשיו.

כללים לעידוד נכון - הכוח שבעידוד

הכוח שבעידוד כמה חשוב העידוד לאדם ומדוע קשה לעודד וכללים לעידוד נכון

רגשי אשם ומצפון מייסר

רגשי אשם ומצפון מייסר - במינון הנכון וללא הגזמות. חסר הוא גרוע, ואף יתר אינו נכון ואף מזיק.

טיפול בחרדות ופחדים

מהוא פחד, מהוא מקור הפחד ואיך ניתן לנטרלו

משאבים פנימיים

מהם אמונות ומשאבים פנימיים מהם והיכן הם טמונים

מדריך למשתמש בפסיכותרפיה חלק ב – טיפול בדיבור

מהי פסיכותרפיה? מהו הכלי המרכזי והעיקרי בתהליך הטיפול הנפשי? האם בכלל אפשר לטפל בנפש שאי אפשר לראותה? מה תפקידו העיקרי של המטופל בתהליך, וכיצד עליו להתייחס לפסיכותרפיה רגילה שנראית שונה?

מדריך למשתמש בפסיכותרפיה חלק ג – הנחות שגויות בתפיסת התהליך הטיפולי

חוויה שלילית בטיפול, עלולה לגרום לאנשים הרס נפשי לטווח ארוך, היא עלולה לגדוע מימוש פוטנציאל אישי ולהעמיק אצל אנשים חוסר אמון בזולת ובעצמם, חוויה כזאת שנגרמת בשל כאלה שניסו לעזור אבל לא ידעו לומר "איני יודע", עלולה להרוס זוגות ומשפחות, ולא פעם צריכות לעבור לא מעט שנים, והרבה תפילות וחסדי שמים, על מנת שאנשים יתנו צ'אנס נוסף למערכת האישית והמשפחתית שלהם.

כעסים והתפרצויות זעם אצל ילדים ומתבגרים

"כמה פעמים, הצליחו להוציא אתכם "מדעתכם", עד כדי מצב, בו הרגשתם חסרי שליטה עצמית לחלוטין. התסכול והזעם, התפרצו מתוככם בצורת: כעס נורא, צעקות, צרחות ולעתים אף בבכי".

היחס לכוחות החיים ביהדות

כיצד מתייחסת היהדות לכוחות החיים? מאמר אמוני וחינוכי.

הכל מתחיל במשפחה

כיצד יתכן שילד מתנהג בבי"ס באלימות ובבית הוא מלאך?

שלבים ומעברים בחיי הילד

על חשיבות הכנת הילד להתמודד עם מעברים בחייו.

תגובות

כל התגובות