ר' פרידלנדר מסביר בספרו "וידעת כי שלום באהלך" כי כשהתורה כתבה את המילה "כנגדו" בפסוק "אעשה לו עזר כנגדו",מדובר בשוני,שאין האשה כמו הגבר.
האפשרות שבני הזוג יוכלו לעזור זה לזו ולהשלים אחד את השני ,יכולה להיווצר דווקא על ידי השוני שבהם.אילו היו שווים,לא היתה אפשרות לתרום לזולתו מה שלא היה לו בעצמו.
הדבר דומה לסוללה המורכבת מצד אחד שהוא חיובי וצד שני שהוא שלילי.כל מטען נותן את הכוח שלו ורק על ידי הכוח היוצא מהתמזגותם-נוצרת התפוקה של האור.
בחיי נישואין,על מנת לידע כיצד לחבר את שני הכוחות ליצירת כוח אחד חזק ושונה מן השניים ועם תפעול יעיל-חובה על כל אחד מן השניים להכיר את השוני בבן הזוג השני,להכיר את תכונותיו השונות.
שומה עלינו להבין שמטרת השוני בין בני הזוג הינה מכוונת על ידי הבורא בשל השוני בתפקידים השונים זה מזו.
דבר אשר אצל האשה יובן כקל,הרי שאצל הגבר יהא הדבר קשה ומסובך מאד,לדוגמא:גבר דורש סיפוק בכל תחום שהוא עושה .למזלו, אשה יכולה למצוא סיפוק בעבודות הבית,מה שאצלו לעולם לא יכול להיתפס כדבר המפיק סיפוק.ובלא סיפוק-אין סיבה לעשייה.
בעיני האיש,עבודות הבית יכולות להצטייר כשגרתיות וחסרות תכלית.האפשרות לעסוק בצרכי הבית יכולה להתבצע דווקא על ידי אדם שיש לו רגש יותר משכל ,והאשה היא זו שיש לה תכונות רגש לסדר,ניקיון ויופי.
אשה-על ידי בית מסודר ונקי יכולה לקבל סיפוק נפשי,מה שאין כן אצל הגבר,שאצלו אין שום התנגדות לסדר וניקיון,אך להשקיע בכך כמו שהאשה?-זה כבר מוגזם!אם הוא ממהר לכולל, בהחלט לא יקרה כלום אם הספר יישאר מונח מחוץ למקומו הקבוע ובלבד שהזמן הזה להחזירו למקומו,עבורו זהו ביטול תורה,ובפרט שהרי כשיחזור מן הכולל יצטרך שוב לעיין בספר,אם כן מדוע הטרחה ובזבוז הזמן להחזירו,"מה ההיגיון בכך"...?
זוהי דוגמא קלאסית למה שבעיני הבעל נראה כסתם "קטנות מוחין" לדרוש ממנו להחזיר הספר למקומו,הרי שממבטה של האשה זהו חוסר התחשבות משווע ,ובפרט שהיא זו שצריכה לשבת רוב הזמן בבית מול חוסר הסדר שמאחוריו עומד בעלה.
במקרה זה,אי ההבנה נובע מהשוני של כל אחד מהשני.
אילו רק ישכיל הבעל להבין שאצל אשתו דבר מעין זה הוא צורך נפשי הנובע מטבעה ולא סתם רצון "לנדנד",אלא מהרגש הבריא אשר בו חננה הבורא יתברך,הרי שהרווח יהיה כולו-שלו.
חכמתו של בעל נבון תבוא לידי ביטוי כאשר לא ינסה לשבור את טבעה של אשתו,אלא לכוננו ולהתמזג עימו.